Valitse hiustenhoitotuotteesi hiustyyppisi mukaan

Haluamme helpottaa hiustenhoitotuotteittesi valintaa, jotta hiuksesi näyttävät ja tuntuvat hyvinvoivilta ja kiiltäviltä. Tiesitkö että hiustyypillä on paljon merkitystä hiusten hyvinvoinnin kannalta? Hair Volume™ -sarjan hiustenhoitotuotteet on suunniteltu vastaamaan hiustesi tarpeita.

Ennen kuin teet ostopäätöksen seuraavista hiustenhoitotuotteista, suosittelemme että tutustut hiuksiisi ja niiden tämänhetkiseen kuntoon tarkemmin. Hiukset kertovat kyllä mitä ne tarvitsevat, kun tiedät mitä etsiä.

Hiukset ovat yhtä ainutlaatuiset kuin sinä. Ne ovat eri paksuisia, suoria, kiharia, rasvoittuvia, normaaleja. Hiusten kuntoa on helppo ymmärtää, kun tunnistaa omista hiuksista seuraavia asioita. 

Ovatko hiuksesi suorat vai kihartuvat? Ovatko hiuksesi paksut vai ohuet? Onko sinulla paljon vai vähän hiuksia?

Oma ihotyyppisi määrittää ovatko hiukset rasvoittuvat vai eivät.  Jos sinulla on rasvoittuva iho, hiuksesi rasvoittuvat myös helposti. Hiusten rasvoittumisnopeus vaihtelee ihotyyppien välillä paljonkin. Normaali ja kuiva iho mahdollistavat pidemmät pesuvälit.

Viimeinen asia mikä pitää ottaa huomioon on hiuksille tehdyt käsittelyt. Värjäykset, raidat, permanentit ja muotoiluun käytetty lämpötila vaikuttaa paljonkin hiusten kuntoon.

Tiesitkö?

Ohuisiin hiuksiin saa helposti lisää volyymiä, kun käyttää vähemmän tai kevyempää hoitoainetta. Hoitoaineet tekevät ohuesta hiuksesta usein todella liukkaan ja sileäpintaisen. Ohuiden hiusten tuuheuttamiseen tarvitaan ennemminkin karkeutta, jotta sitä voi käsitellä helpommin. Isot määrät hoitoainetta tekevät myös ohuesta hiuksesta raskaan ja latistuneen oloisen.

Mihin shampoota oikein tarvitaan?

Hiusten puhtaus on yksi perustarpeistamme. Ihmiset ovat käyttäneet vuosisatojen saatossa hyvin erilaisia tapoja hiusten puhdistamiseen. Nykyaikaiset shampoot auttavat puhdistamaan hiuksia talista. Hiuspohjan kuoriminen säännöllisesti vähentää myös rasvoittuvuutta. Shampoo poistaa likaa ja muotoilutuotteita. Ne voivat olla myös hoitavia ja rakennetta korjaavia.

Ennen 1920 lukua, saippua oli kaikista yleisin hiusten puhdistusaine. Saippua ei ole paras mahdollinen puhdistaja sillä se tekee hiuksista kuivat ja takkuiset. Veden kovuus myös saattoi jättää vahamaisen pinnan hiukseen saippua pesun jälkeen. Nykyään meillä on huomattavasti enemmän vaihtoehtoja hiusten puhdistamiseen kuten shampoo, kuivashampoo, hoitavat shampoot ja shampoo palat.

Tarvitsevatko hiukseni hoitoainetta?

Tähän on helppo vastata kysymyksellä: Takkuuntuvatko hiuksesi helposti? Mikäli et ole koskaan värjännyt hiuksiasi tai ottanut permanenttia, hiuksesi rakenne ei ole vahingoittunut etkä sen vuoksi tarvitse hoitoainetta. Mikäli hiuksesi ovat sähköiset ja pörröiset kaikesta huolimatta, hoitoaine auttaa vähentämään sähköisyyttä ja hiusten lentelyä, erityisesti talvella